Nieuws

eb Personeelsdiensten Blog

door eb beheerder 08 nov, 2017

Veel scholieren hebben geen idee wat ze willen worden. De gekozen studie of vakopleiding loopt vaak uit op een teleurstelling. Het programma SVV Leergilde Plus helpt jongeren ontdekken waar hun toekomst ligt. Een activiteit van Buurthuis van de Toekomst SVV Scheveningen.


Jongeren leren scoren op de arbeidsmarkt

 Op de velden van Sportpark Houtrust lopen ongetwijfeld jongens rond die ooit droomden van een carrière als profvoetballer. Maar als dat een illusie blijkt, wat dan wel? Een afgewogen beroepskeuze is voor 15/16-jarigen heel lastig. Ze weten nog weinig van bedrijfstakken en beroepen. En hoe het eraan toegaat op de werkvloer. SVV Scheveningen biedt vanaf januari 2018 een groep jongeren de kans zich intensief te verdiepen in hun talenten en hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

 
Ron Kleijn, naast zijn werkzaamheden voor eb-WERKT! ook voorzitter van SVV Scheveningen, legt uit hoe het idee is ontstaan. ‘Je hoort zo vaak dat jongeren achteraf spijt hebben van een opleiding. Neem het verhaal van een meisje dat de kappersopleiding volgde, maar gaandeweg ontdekte dat het vak toch niets voor haar is. Ze heeft nu een afgebroken opleiding en is weer helemaal terug bij af. Erg frustrerend voor haar en voor de school. Veel verloren energie en ze weet ze nog steeds niet wat ze wil. We gaan met Leergilde Plus jongeren helpen om een goeie school- en beroepskeuze te maken.’

 

Broedplaats Het Gilde

 Het lijkt een branchevreemde activiteit voor een voetbalclub, maar toch valt dat mee. Een snelle berekening laat zien dat onder de leden van SVV Scheveningen zeker 120 jongeren de leeftijd hebben waarop ze een opleiding/beroep moeten kiezen. De groep is nog veel groter als ook de (klein)kinderen van volwassen leden worden meegerekend. En onder de 150 clubsponsors zijn heel wat bedrijven die zitten te springen om nieuwe medewerkers, nu en in de toekomst. Ze komen graag in contact met gemotiveerde jongeren.

 

SVV Scheveningen huisvest bovendien broedplaats Gilde Plus waar het plan voor Leergilde Plus werd ontwikkeld. Dit collectief van professionals, werkenden en werkzoekenden gaat de jongeren begeleiden en individueel coachen. Gilde Plus, ontstaan met medewerking van eb-WERKT!, heeft al een serie maatschappelijke projecten opgezet zoals Sporttafel, Banentour  en InBetween Café.  

 

Banentour

 Jaap Lageman behoort ook tot het kernteam: ‘Wat wij doen, is verbindingen leggen. Vraag en aanbod koppelen. Deze vereniging is eigenlijk een groot netwerk van mensen uit alle hoeken van de samenleving. Daar zitten werkzoekenden tussen, maar ook ondernemers op zoek naar medewerkers. Bij het project Banentour gaan werkzoekenden langs bij bedrijven om opdrachten op te halen. Veel ondernemers hebben het zo druk dat interessante ideeën blijven liggen. Onze mensen kunnen zo’n plan oppakken en daarmee laten zien wat ze waard zijn. Dat kan dan weer leiden tot nieuwe opdrachten of misschien zelfs een baan. Inmiddels hebben twee deelnemers aan Gilde Plus werk gevonden. ’

 

DDD Award 2017

 Waarom grijpen jullie terug op het begrip gilde? ‘Je kunt ons zien als een moderne variant van het middeleeuwse gildesysteem,’ legt Jacques Giesbertz uit. ‘Jongeren gingen toen in de leer bij een vakman. Van leerling werd je gezel en vervolgens meester na voltooiing van een meesterstuk. Je leerde het vak op de werkvloer van ervaren collega’s. In ons huidige onderwijs blijft de koppeling met de praktijk een groot probleem. Dat proberen we hier bij te sturen. De jongeren gaan veel bedrijven bezoeken. Ze sluiten het traject af met een meesterstuk om te laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen en wat ze willen.’

 
Leergilde Plus werd onlangs uitgeroepen tot beste maatschappelijk initiatief van 2017. Het solide businessplan en een gloedvolle presentatie tijdens het Ondernemersplein gaven de doorslag. De Dromen Denken Doen (DDD) Award 2017 bestaat uit een bokaal en een cheque van € 10.000,-. Volgens de jury laat SVV Scheveningen zien hoe het verenigingsleven er anno 2017 uit moet zien: relevant en betrokken.

 
Ron Kleijn: ‘Ik zie het ook als een erkenning voor onze invulling van het Buurthuis van de Toekomst. Het woord vereniging zegt alles: jong en oud verenigen om te sporten, om elkaar te ontmoeten, om elkaar te ondersteunen of zoals bij Leergilde Plus om jongeren en ondernemers aan elkaar te koppelen. Het is nog pionieren, maar deze prijs geeft wel een geweldige boost aan het project. ’

door eb beheerder 05 jul, 2017

Tholen - Krap een maand is de nieuwbouw van Fresh-Care Convenience op Industrieterrein De Poort van Dronten gebruik, maar Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima maakten tijdens hun werkbezoek aan Flevoland donderdag 29 juni direct gebruik van de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de high care groenteverwerkingsfabriek. "Daar zijn we dan ook reuze trots op", vertelde directeur Rien Panneman. De uitleg over de proef met de vertical farm - bestaande klimaatkamers waarin onder LED-verlichting op negen lagen sla wordt geteeld - kreeg zelfs het enthousiaste Koninklijk paar even stil.

Poolse arbeidsmigranten
De Koning en Koningin werden vervolgens rondgeleid door de fabriek en gingen in gesprek met onder meer een aantal Poolse arbeidsmigranten die het grootste deel van het personeelsbestand vormen. De afgelopen jaren zijn diverse Poolse uitzendkrachten ingestroomd als vaste medewerker en hebben zich met hun gezin definitief gevestigd in Nederland. Staay Food Group werkt hiervoor samen met een uitzendbureau en zorgt er voor dat de medewerkers op de juiste manier volgens
de branche cao betaald worden. Daarnaast zet het bedrijf zich ook in om de secundaire zaken voor de medewerkers goed te regelen zijn zoals huisvesting, vervoer en begeleiding bij diverse persoonlijke zaken. Samen met de gemeente Dronten wordt tevens gewerkt aan het invullen van vacatures met lokale werkzoekenden

Het hele artikel kunt u hier lezen:

http://www.agf.nl/artikel/159756/Koningspaar-maakt-bij-Fresh-Care-Convenience-kennis-met-City-Farmin...


door eb beheerder 05 jul, 2017
Heb jij onze nieuwe bedrijfsbus al gespot?
door eb beheerder 03 mei, 2017
Namens het hele team van eb Personeelsdiensten wensen wij u een vrolijk Pasen!
door eb beheerder 12 apr, 2017
TIEL - Op 6 april ontving hoofdsponsor Eelco Bekker het eerste exemplaar van de promotieposter van de Profronde van Tiel uit handen van SWR voorzitter Eric de Jongh. En zo was het hoofdkantoor van EB Personeelsdiensten in Tiel – in 2016 nog finishplaats van de vijfde etappe van de Boels Rental Ladies Tour – al weer even in de ban van het wielrennen. Om de unieke samenwerking te bevestigen, liet de Stichting Wielerpromotie Rivierenland een speciale uitvoering van de poster voor EB Personeelsdiensten maken.

Al vanaf de terugkeer van het wielerevenement naar het centrum van Tiel is EB nauw betrokken bij de Profronde en de evenementen die de Stichting rondom de Profronde van Tiel organiseert. In 2014 zei Eelco al: “Dit moet Tiel zien vast te houden, dit mag nooit meer verloren gaan!” en daar maakt hij zich dan ook sterk voor.

“De Profronde is een enorme publiekstrekker voor Tiel,” stelt Eelco, en dat is voor de Tielse ondernemer belangrijk. Voor de regio, maar ook voor de promotie van zijn bedrijf. “EB Personeelsdiensten is een bekende naam geworden in de regio en die herkenning komt ook door de Profronde.”

Sinds 2012 is EB Personeelsdiensten hoofdsponsor van de Profronde van Tiel, maar zoals Eric de Jongh het stelt: “Eelco is voor ons een speciale partner. Hij levert niet alleen een financiële bijdrage, samen met de vele vrijwilligers zetten zijn medewerkers elk jaar weer de schouders eronder om de Profronde tot een succesvol wielerevenement te maken. Zijn Poolse medewerkers werken graag tijdens het evenement, waar ze de laatste jaren ook regelmatig landgenoten voorbij zagen rijden.”

De Profronde van Tiel: wielerspektakel in juli!

“Mede dankzij EB Personeelsdiensten kunnen wij ook dit jaar weer een aantrekkelijk programma presenteren tijdens de Profronde,” vervolgt Eric. “Op 30 juli, de zondag na de finish van de Tour de France, raast een internationaal rennersveld in verschillende klassen – Amateurs, Dames, Prominenten en Elite – door de Tielse binnenstad. Rondom het parcours kunt u op verschillende podia genieten van live-muziek en dans.”

De week ervoor, op zaterdag 22 juli, kunt u zelf sportief aan de slag: voor de met 3 NTFU-sterren bekroonde Flipjes Toertocht zijn vier nieuwe routes samengesteld, waarop wielrenners, e-bikers en dit jaar ook steppers kunnen genieten van al het moois dat de Betuwe te bieden heeft.

door eb beheerder 16 feb, 2017
TIEL - Zes jaar geleden was hij aanvoerder van het Nederlands team onder de 17 jaar, dat Europees kampioen werd. Daan Disveld speelde toen samen met jongens als Memphis Depay en Tony Vilhena. Ook voor de Nijmeegse verdediger lonkte een mooie carrière.

Die carrière kwam er niet, eind 2016 werd zijn contract bij FC Den Bosch ontbonden en nu richt hij zich in Tiel op een maatschappelijke carrière bij eb Personeelsdiensten B.V.

Daan Disveld is bij eb Personeelsdiensten B.V. verantwoordelijk voor de Sales!
door eb beheerder 27 jan, 2017
eb Personeelsdiensten is de trotse partner van Gert Jakobs #derrrannn
door eb beheerder 19 dec, 2016
Namens het team van eb Personeelsdiensten B.V. wensen wij u fijne feestdagen en een gelukkig en succesvol 2017!
door eb beheerder 16 dec, 2016
Op dit moment zijn wij met name op zoek naar jongeren (19-22 jaar) voor een relatie die maaltijdsalades produceert.
Jullie gaan werken in een ploegendienst en het salaris is volgens CAO. Huisvesting is gecertificeerd en dus uitstekend.

Reageer snel en kom je nog voor de kerst, dan ontvang je een bonus van 100 euro!

praca@eb-personeelsdiensten.nl
0344-605076


door eb beheerder 05 dec, 2016
TIEL - Vannacht zijn er twee rommelpieten op bezoek geweest bij eb Personeelsdiensten. De ravage was dan ook enorm.  Overal lagen pepernoten en alle bureau's waren overhoop gehaald.  De zwarte pieten hebben ook nog een leuk gedicht achtergelaten! Hieronder de foto's.
Meer posts
Share by: